2012 işçi sınıfımıza ve tüm emekçi halkımıza kutlu olsun

2012 yılının işçi sınıfının bütün örgütlerinin kendine geldiği, emekçilerin gerçek dostlarını daha iyi tanımaya başladığı, her yerde giderek yükselen anti kapitalist hareketin ülkemizde de sermaye sınıfına dünyayı dar etmeye başladığı bir yıl olmasını dileriz.

Bu dileğimizin yeni yılla birlikte unutulmaması için elbette yapılacaklar var. Dünyada bir yandan umutlar yeşeriyor; diğer yandan sosyalistler görevlerini yerine getirmediği takdirde yıkım var.

Emperyalist-sömürgeci savaşları; artık Uludere’de sivil halka da yönelen katliamları; başta sosyalist, devrimci ve ilerici güçler olmak üzere, Kürt-Türk bütün muhaliflere yönelik kitlesel siyasi tutuklamaları; işçileri, şehir ve köy emekçilerini daha da yoksullaştıran, sömürüyü derinleştiren kemer sıkma tedbirlerini; kadınlara yönelik cinayet ve baskıları; gençliği geleceksizleştiren uygulamaları durdurmak için, işçi sınıfını ve bütün emekçileri bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesine katmak gerekiyor.

Bu yolda bugüne dek dağınık yürüyen çalışmaların günden güne hızlanarak aynı platformda temsil edilmeye başladığını sevinerek gözlüyoruz. Her bireyin, her yapının, her grubun yasal TKP kurma çalışmasına dört elle sarılması, dileklerimizi kuru sözler olmaktan çıkartacak ve bunca zulmün, acının, ezilmenin ve sömürünün bulunduğu hayatın sert somutluğu içinde karşılık bulacaktır.

Yeni yılımız kutlu olsun.

Suphi’den Bilen’e Gelenek Yaşıyor Girişimi

Bu yazı genel içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.